Trailerladen op een veilige en paardvriendelijk manier zonder dwang met Esther van Rijswijk

Trailerladen door Esther van Rijswijk
Voor veel mensen is het paard in een trailer laden een probleem dat veel stress veroorzaakt bij zowel de ruiter als bij het paard. Uiteindelijk krijgt men het paard wel in trailer, maar al te vaak gebeurt dit met dwang of geweld. Met als resultaat dat het de volgende keer nog lastiger wordt.
Ik heb mijn opleiding tot trailerlaadspecialist gevolgd bij Eddy Modde. Eddy is van 2001 tot en met 2009 actief geweest als gecertificeerd Parelli Natural Horsemanship instructeur. In die acht jaar heeft hij zeer veel paarden op de trailer geladen. Hij heeft in Nederland en Belgie vele cursussen en demonstraties gegeven. Met de opgedane kennis en vaardigheden heeft hij het trailerladen steeds veder verbeterd.
Ik werk geheel volgens de methode van Eddy Modde, alleen ik ben en blijf een dressuurmiep en er zijn een paar omgangsmanieren met de paarden die ik anders toepas als de mensen die meer met Parelli/freestyle bezig zijn.

Net als Eddy werk ik niet met hekken of iets dergelijks. Ik speel eigenlijk een spelletje met het paard, het warm en koud spel.

De trailer is de warme plek en daar krijgt het paard rust, daarbuiten weg van de trailer ga ik met het paard aan het werk (een paar freestyle oefeningen) en elke keer als het paard door mij dichterbij en later in de trailer stapt krijgt hij rust. Het paard leert zelf waar hij zich het prettigst voeld en dat is daar waar hij niet hoeft te werken.
Hij loopt daarna alleen en zonder dwang of drukmiddelen de trailer in en zal ook niet bang zijn om er in te blijven staan. Het paard leert zich zelf trailerladen. Ook problemen in de trailer of veewagen kan ik op deze manier verhelpen.

Naast het laden van een paard in een trailer kan ik je ook helpen met het laden, en net zo belangrijk het uitladen, van je paard in een vrachtwagen.

Wil jij ook ....
... dat je paard op een paardvriendelijk manier zonder dwang kunnen laden?
... dat je paard alleen kunt laden?
... dat je paard zo de trailer of vrachtwagen op loopt?
... dat je paard geduldig blijft staan zodat je de stang rustig kunt dicht doen?
... dat je paard rustiger is onderweg en niet bezweet aankomt?


Neem dan contact met mij op om dit samen te bereiken.

+31 (0)6-24844260Masterclass Trailer laden met Esther van Rijswijk© 2016 - Paardrijinstructie Esther van Rijswijk
Algemene Voorwaarden